Hackerii au creat un robot telefonic care irosește timpul oficialilor ruși, iar tu poți asculta apelurile

Sursă imagine: bdtechtalks.com
  • Un grup de hackeri activiști a creat un robot care stabilește o teleconferință între mai multe entități guvernamentale din Rusia, făcându-le pe fiecare să creadă că cealaltă a făcut apelul.
  • Scopul declarat este de a face guvernul să piardă timpul și de a bloca liniile telefonice.
  • Apelurile automate de spam continuă non-stop în timpul orelor de funcționare ale Rusiei.

Un grup de hackeri activiști numit Obfuscated Dreams of Scheherazade a creat un robot care stabilește o teleconferință între mai multe entități guvernamentale din Rusia, făcându-le pe fiecare să creadă că cealaltă a făcut apelul. Scopul declarat este de a face guvernul să piardă timpul și de a bloca liniile telefonice. Apelurile automate de spam continuă non-stop în timpul orelor de funcționare ale Rusiei.

Miercuri, grupul de hackeri a creat un site web unde oricine poate iniția și asculta unul dintre aceste apeluri. Site-ul se numește „Waste Russian Time Today” „(Irosește azi timpul Rusiei)”. Utilizatorii care vizitează site-ul pot să coboare până la pictograma telefonului, să inițieze o convorbire între agenții rusești aleatorii și să asculte haosul în timp ce încearcă să afle cine pe cine sună și de ce.

„Dacă ești la telefon, nu poți lansa bombe sau coordona soldați”, a declarat grupul pentru TechSpot.

„[Nu vorbești rusă?] Blochează liniile! Întotdeauna poți ghici ceva din voci. Și cu cât mai mulți angajați ai Dumei sunt iritați, cu atât mai bine”.

Până în prezent, au fost efectuate 5.186 de apeluri de pe site-ul web de când a fost lansat.

În prezent, grupul operează de pe numerele de telefon a mii de angajați guvernamentali, inclusiv ale corpului de presă al lui Putin, ale angajaților din Duma, ale poliției militare și ale FSB (serviciile secrete ruse). Numerele variază de la administratori de nivel mediu până la politicieni de rang înalt. Dar grupul vrea mai mult.

Utilizatorii care inițiază un apel folosind acest robot telefonic sunt complet anonimi, iar vocile lor nu pot fi auzite.