Un protestatar vopsit în culorile Ucrainei a „defilat” pe covorul roșu de la Cannes

FOTO EPA-EFE
  • Un protestatar pe jumătate dezbrăcat, pictat în albastru și galben, a fost expulzat de pe covorul roșu în timpul Festivalului de Film de la Cannes.
  • Femeia neidentificată și-a smuls rochia, dezvăluind culorile steagului ucrainean, cu cuvintele „STOP RAPING US”.
  • Ea a strigat „Nu ne violați!”, în timp ce agenții de securitate au înconjurat-o rapid pentru a o scoate de pe covorul roșu.

Criza ucraineană a fost în centrul atenției la Cannes vineri, când un protestatar pe jumătate dezbrăcat, pictat în albastru și galben, a fost expulzat de pe covorul roșu, potrivit Reuters.

Protestatarul a defilat împotriva violenței sexuale din Ucraina a intrat pe covorul roșu la premiera filmului „Three Thousand Years of Longing” la Festivalul de Film de la Cannes, în timp ce vedetele Idris Elba și Tilda Swinton se pregăteau să sosească și să pășească pe faimoasele trepte ale Palais des Festivals.

Femeia neidentificată și-a smuls rochia, dezvăluind culorile steagului ucrainean, cu cuvintele „STOP RAPING US” ( Nu ne mai violați) inscripționate pe abdomen și urme de mâini roșii pe fese.

Femeia a început să țipe, iar agenții de securitate au înfășurat-o rapid într-o jachetă, îndepărtând-o de la eveniment. Oaspeții au privit nedumeriți, iar muzica de festival swing a continuat să cânte.

Festivalul de Film de la Cannes se desfășoară în perioada 17-28 mai.