DJ Jolly Jilly: Reverendul care a devenit DJ pentru cea mai mare închisore din Scoția

Sursă imagine: Daily Record
  • Un reverend din Scoția a devenit DJ pentru deținuții unui penitenciar.
  • Acesta a fost recunoscut pentru că a „înveselit” spiritele din cea mai mare închisoare din Scoția în timpul pandemiei de coronavirus.
  • Jill Clancy a preluat postul de radio Barbed Wireless de la HMP Barlinnie din Glasgow în primele luni ale pandemiei.
  • Reverendul Clancy a transmis, de asemenea, slujbele religioase de duminică: slujba catolică și rugăciunile musulmane.

DJ Jolly Jilly, un reverend al Bisericii Scoției, a devenit DJ pentru deținuții unui penitenciar, notează STV Scottish. Acesta a fost apreciat pentru că a „înveselit” spiritele deținuților și personalului din cea mai mare închisoare din Scoția, în timpul pandemiei de coronavirus.

Jill Clancy a preluat postul de radio Barbed Wireless de la HMP Barlinnie din Glasgow în primele luni ale pandemiei, după ce deținuților care de obicei conduceau postul nu li s-a permis să iasă din celulele lor de teamă să nu se îmbolnăvească de COVID-19.

Clancy este un mare fan al lui Johnny Cash, care a cântat în închisori și a lansat Folsom Prison Blues după ce a cântat într-o închisoare din California cu un nume omonim.

Clancy a transmis, de asemenea, slujbele religioase de duminică: slujba catolică și rugăciunile musulmane.

DJ-ul a fost premiat

În semn de recunoaștere a muncii sale, Teresa Medhurst, șefa executivă a Serviciului Penitenciar Scoțian, i-a înmânat reverendului Clancy un premiu meritoriu, în semn de recunoaștere a pozitivismului său și a grijii pe care a acordat-o deținuților și personalului în timp ce țara era cuprinsă de Covid-19.

Clancy, care a lucrat la HMP Barlinnie timp de cinci ani, a declarat: „Faptul că am fost recunoscut pentru contribuția mea a fost o mare surpriză, am fost uimit să fiu sincer și nu mi-a venit să cred.

A fost o perioadă dificilă, nesigură și necunoscută pentru toți deținuții, conducerea și personalul de la HMP Barlinnie și am făcut tot ce am putut pentru a ajuta la menținerea spiritelor oamenilor.

Închisoarea are un post de radio numit „Barbed Wireless”, condus de deținuți, dar nu a fost difuzat în timpul primei închideri, deoarece niciunul dintre ei nu a avut voie să iasă din celule.”

Așa că m-am autointitulat DJ Jolly Jilly și, de două ori pe săptămână, înregistram, editam și transmiteam un program radio de o oră.”