Un „Kia Ora” ratat. Semnul de bun venit al unui aeroport a fost pus la capătul greșit

Semnul de bun venit al aeroportului din Auckland pentru turiștii care sosesc. Sursă fotografie: Traveller
  • Turiștii care au aterizat pe aeroportul din Auckland, Noua Zeelandă, trebuiau să fie întâmpinați cu salutul: „Kia Ora”.
  • „Kia ora” este un salut primitor, popular în toată Noua Zeelandă și provine din limba indigenă Māori.
  • Salutul era la capătul greșit și cu susul în jos din perspectiva aeronavelor care soseau.

Turiștii care au aterizat pe aeroportul din Auckland, Noua Zeelandă, după redeschiderea granițelor pentru călătorii, trebuiau să fie întâmpinați cu salutul: „Kia Ora”. „Kia ora” este un salut primitor, popular în toată Noua Zeelandă și provine din limba indigenă Māori.

Aeroportul Auckland și Tourism New Zealand au cheltuit 40.000 de dolari neo-zeelandezi (36.490 de dolari australieni) pentru a picta salutul pe iarba de la capătul nord-estic al pistei, în cinstea acestei ocazii, notează Traveller.

Un salut „dus de vânt”

În mod normal, majoritatea aeronavelor ar ateriza în acest capăt. După cum explică site-ul web al Aeroportului Auckland: „Pista de la Aeroportul Auckland este orientată de la nord-est la sud-vest. Vântul predominant în Auckland este de vest, ceea ce înseamnă că majoritatea zborurilor sosesc dinspre nord-est pentru a ateriza în direcția vântului.”

Cu toate acestea, luni, la momentul sosirii, vântul provenea dinspre est, astfel că primele zboruri internaționale au trebuit să vină dinspre vest – ceea ce înseamnă că salutul era la capătul greșit și cu susul în jos din perspectiva aeronavelor care soseau.

Un purtător de cuvânt al aeroportului din Auckland a confirmat că vântul făcea ca zborurile să aterizeze luni în direcția opusă semnului.