Fumatul ucide: Un raport arată că prăbușirea avionului EgyptAir a fost probabil cauzată de țigara unui pilot fumător

Avion EgyptAir la decolare. Fotografie: Christian Hartmann/Reuters
  • Un raport a concluzionat că prăbușirea zborului EgyptAir MS804 în 2016 a fost probabil cauzată de un incendiu provocat de țigara unui pilot.
  • Zborul MS804 se îndrepta din Paris către Cairo, a plonjat în mare după ce a dispărut de pe radare la 19 mai 2016.
  • Biroul de anchetă și analiză pentru siguranța aviației civile (BEA) din Franța a suspectat inițial că a existat o defecțiune sau o inadecvare mecanică care a dus la prăbușire.

Un raport realizat de experți francezi în domeniul aviației a concluzionat că prăbușirea zborului EgyptAir MS804 în 2016, care a ucis toate cele 66 de persoane aflate la bord, a fost probabil cauzată de un incendiu provocat de țigara unui pilot, notează Air Live.

Zborul MS804 se îndrepta de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris către Cairo, dar a plonjat în mare între Creta și coasta de nord a Egiptului după ce a dispărut de pe radare la 19 mai 2016.

Biroul de anchetă și analiză pentru siguranța aviației civile (BEA) din Franța a suspectat inițial că a existat o defecțiune sau o inadecvare mecanică care a dus la prăbușire, în timp ce Egiptul a refuzat să publice un raport privind tragicul incident și a susținut că avionul a fost supus unui atac terorist.

Țigara unui pilot: cauza accidentului

Un nou raport, care a fost trimis luna trecută unui tribunal parizian la cererea judecătorilor francezi – a cărui copie a fost văzută de cotidianul italian Corriere della Sera – a concluzionat că incendiul a fost probabil cauzat de țigara unui pilot fumător, care a aprins oxigenul care se scursese de la una dintre măștile de oxigen ale pilotului.

Curtea de Apel din Paris investighează incidentul pentru omor prin imprudență, deoarece la bordul avionului se aflau 15 cetățeni francezi în momentul în care acesta a plonjat în mare.

Echipa de experți s-a întâlnit de 23 de ori între august 2021 și februarie 2022 pentru a redacta raportul, reexaminând datele din cutia neagră care au fost recuperate în urma accidentului din 2016.