Câinele ucrainean, recunoscut pentru detectarea a peste 200 de mine, a fost decorat de Zelenski

  • Câinele ucrainean care adulmecă minele a primit o medalie din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.
  • Zelenski a înmânat duminică o medalie pentru celebrul câine ucrainean care adulmecă minele pentru a recunoaște serviciile lor.
  • Câinele a fost recunoscut pentru detectarea a peste 200 de dispozitive explozive și prevenirea detonării lor de la începutul războiului.

Câinele ucrainean care adulmecă minele a primit o medalie din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, notează Reuters. Patron, al cărui nume înseamnă „glonț” în ucraineană, ajută la depistarea minelor în orașul Chernihiv din nord-estul țării și acționează ca mascotă a Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al țării.

Președintele Zelenski a înmânat duminică o medalie pentru celebrul câine ucrainean care adulmecă minele, Patron, și stăpânul său, pentru a recunoaște serviciile lor dedicate de la invazia Rusiei.

Câinele, un Jack Russell Terrier de dimensiuni mici a fost recunoscut pentru detectarea a peste 200 de mine și prevenirea detonării lor de la începutul războiului, la 24 februarie, devenind rapid un simbol canin al patriotismului ucrainean.

Câinele ucrainean, un simbol al patriotismului

Zelenski a acordat premiul în cadrul unei conferințe de presă la Kiev, alături de premierul canadian Justin Trudeau.

Astăzi, vreau să îi premiez pe acei eroi ucraineni care deja ne curăță pământul de mine. Și, împreună cu eroii noștri, un minunat mic savant – Patron – care ajută nu numai la neutralizarea explozibililor, ci și la învățarea copiilor noștri regulile de siguranță necesare în zonele în care există o amenințare cu mine”, a declarat Zelenskiy într-o declarație după ceremonie.

Premiul a fost acordat și proprietarului lui Patron, un maior în cadrul Serviciului de Protecție Civilă, Myhailo Iliev.