Așchia nu sare departe de Kremlin: Cum încearcă Putin să își securizeze averea prin fiicele sale

sursă imagine: Mediafax
  • Ultima rundă de sancțiuni a Statelor Unite împotriva Rusiei include două noi ținte.
  • Acestea sunt cele două fiice majore ale președintelui rus Vladimir Putin, Katerina și Maria.
  • Oficialii americani cred că ascund averea lui Putin, notează Reuters.

Ultima rundă de sancțiuni a Statelor Unite împotriva Rusiei include două noi ținte. Acestea sunt cele două fiice majore ale președintelui rus Vladimir Putin, Katerina și Maria, despre care oficialii americani cred că ascund averea lui Putin, notează Reuters.

Avem motive să credem că Putin și mulți dintre acoliții săi, precum și oligarhii, își ascund averea, își ascund bunurile, cu membri ai familiei care își plasează bunurile și averea în sistemul financiar american, dar și în multe alte părți ale lumii”, a declarat un înalt oficial al administrației americane, citat de Reuters.

Sancțiunile anunțate miercuri le includ și pe fiica și soția ministrului rus de externe Serghei Lavrov. De asemenea, SUA au interzis americanilor să investească în Rusia și au vizat instituții financiare rusești și oficiali de la Kremlin, ca răspuns la ceea ce președintele Joe Biden a condamnat drept „atrocitățile” rusești în Ucraina.

Fiicele lui Putin stau în puful Kremlinului

Katerina Vladimirovna Tikhonova este manager și fostă dansatoare acrobatică din Rusia. Ea este a doua fiică a președintelui rus Vladimir Putin. Ea lucrează în domeniul tehnologiei, iar prin activitatea sa sprijină guvernul rus și industria sa de apărare, potrivit detaliilor din pachetul de sancțiuni al SUA anunțat miercuri.

Cealaltă fiică a sa, Maria Vladimirovna Vorontsova, conduce programe finanțate de guvern care au primit miliarde de dolari de la Kremlin pentru cercetări în domeniul geneticii și care sunt supervizate personal de Putin, potrivit Statelor Unite.