Steagul Ucrainei în mâinile Papei: Acesta condamnă masacrul de la Bucea

sursă imagine: reuters
  • Papa Francisc a condamnat miercuri „masacrul de la Bucea” și a ridicat un steag ucrainean care i-a fost trimis din orașul unde au avut loc atrocitățile, conform Reuters.
  • Cruzimi care sunt din ce în ce mai oribile, chiar și împotriva civililor, a femeilor și copiilor lipsiți de apărare”, a declarat pontiful.
  • Kremlinul a afirmat marți că plângerile occidentale potrivit cărora forțele rusești au comis crime de război la Bucea sunt un „fals monstruos”.

Papa Francisc a condamnat miercuri „masacrul de la Bucea” și a ridicat un steag ucrainean care i-a fost trimis din orașul în care au fost găsite cadavre legate și împușcate, o groapă comună și alte semne de execuții.

„Știrile recente din războiul din Ucraina, în loc să aducă ușurare și speranță, au adus noi atrocități, cum ar fi masacrul de la Bucea”, a spus el la finalul audienței sale săptămânale în auditoriul Vaticanului, citează Reuters.

Cruzimi care sunt din ce în ce mai oribile, chiar și împotriva civililor, a femeilor și copiilor lipsiți de apărare. Sunt victime al căror sânge nevinovat strigă spre cer și imploră: ‘Opriți acest război! Lăsați armele să tacă! Nu mai semănați moarte și distrugere!””, a declarat el.

Afirmațiile Kremlinului: un „fals mostruos”

Kremlinul a afirmat marți că plângerile occidentale potrivit cărora forțele rusești au comis crime de război prin executarea civililor la Bucea sunt un „fals monstruos” care are ca scop denigrarea armatei ruse.

„Ieri, tocmai de la Bucea mi-au adus acest steag”, a spus el, desfășurându-l și ținându-l în sus pentru audiența de câteva mii de persoane, care a izbucnit în aplauze. Steagul părea întunecat și pătat.

„Acești copii au fost nevoiți să fugă pentru a ajunge pe un pământ sigur. Acesta este rodul războiului. Să nu-i uităm pe ei și să nu uităm poporul ucrainean”, a spus el, înainte de a oferi fiecărui copil câte un ou de Paște din ciocolată.