Alec John Such: Fostul basist al trupei Bon Jovi a murit la vârsta de 70 de ani

Sursă imagine: AP news
  • Un membru fondator al legendarei trupe rock americane Bon Jovi, fostul basist Alec John Such, a murit la vârsta de 70 de ani.
  • Such a cântat alături de ei din 1983 până în 1994.
  • Nu au fost oferite detalii despre cum sau unde a murit.

Un membru fondator al legendarei trupe rock americane Bon Jovi, fostul basist Alec John Such, a murit la vârsta de 70 de ani, a anunțat grupul, scrie BBC.

Such a cântat alături de ei din 1983 până în 1994, când au avut hituri precum You Give Love a Bad Name, Livin’ on a Prayer și Bad Medicine.

I s-a atribuit meritul de a fi adus trupa împreună și a fost amintit ca un prieten drag care era „sălbatic și plin de viață”. Nu au fost oferite detalii despre cum sau unde a murit.

„Alec a fost parte integrantă în formarea trupe”, a scris pe Twitter cântărețul și compozitorul Jon Bon Jovi. „Ca să fiu sincer, ne-am găsit drumul unul către celălalt prin el…”.

Prieten din copilărie cu toboșarul Tico Torres, el l-a adus pe chitaristul și compozitorul Richie Sambora pentru a vedea trupa cântând, a spus Bon Jovi.

„Astăzi, aceste amintiri speciale îmi aduc un zâmbet pe față și o lacrimă în ochi”, a adăugat el. „Ne va lipsi foarte mult”.

Alec John Such: „Casa de discuri obișnuia să mintă în legătură cu vârsta mea”

Născut la New York la 14 noiembrie 1951, Such a devenit o figură familiară pe scena muzicală din New Jersey, unde a apărut trupa, relatează Associated Press. Inițial, el a cântat într-o trupă numită The Message.

Era mai în vârstă decât colegii săi de trupă, după cum a remarcat ani mai târziu într-un interviu pentru The Asbury Park Press.

„Casa de discuri obișnuia să mintă în legătură cu vârsta mea”, a spus el. „Aveam 31 de ani când m-am alăturat. Eram cu 10 ani mai în vârstă decât restul trupei. Sora mea s-a supărat foarte tare în cele din urmă pentru că ziarele o descriau ca fiind sora mea mai mare, când de fapt era mai tânără.”