Cum a sărăcit lumea rock-ului într-o singură oră: Alan White (bateristul trupei Yes) și Andrew Fletcher (claviaturistul trupei Depeche Mode) coboară permanent de pe scenă

Andrew Fletcher stânga și Alan White dreapta
  • Muzica rock a pierdut ieri, 26 mai, două nume mari.
  • Alan White, toboșarul istoric al trupei YES, a murit la vârsta de 72 de ani.
  • Andrew John Fletcher, zis Fletch, claviaturistul trupei Depeche Mode, la 60 de ani.
  • Trupele rock au comunicat acest lucru pe profilurile lor de socializare.

Veștile au sosit la nici o oră distanță una de alta. Muzica rock a pierdut ieri, 26 mai, două nume mari: Alan White, toboșarul istoric al trupei YES, a murit la vârsta de 72 de ani; Andrew John Fletcher, zis Fletch, claviaturistul trupei Depeche Mode, la 60 de ani. Trupele rock însele comunică acest lucru pe profilurile lor de socializare. În timp ce Fletcher nu a dezvăluit încă cauza, White a decedat în locuința sa din Seattle.

Andy Fletcher a fost de patru ori pe scenele din țara noastră, de trei ori alături de Depeche Mode și o dată cu un DJ set personal. „Îmi place foarte mult în România, întotdeauna m-am simțit excelent aici. Am și câtiva prieteni români, de aceea mă bucur enorm de fiecare vizită aici. Cat despre public, publicul este perfect!”, spunea Fletcher la vizita din 2011. A fost membru Depeche Mode timp de mai bine de 40 de ani. În 2020 a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame alături de colegii de trupă Dave Gahan și Martin Gore.

Moartea lui White a fost anunțată pe pagina sa de Facebook de către familia sa. În postare se spune că a murit în locuința sa din zona Seattle, joi, după o scurtă boală. Cu doar câteva zile înainte, Yes anunțase că, din cauza unor probleme de sănătate, White nu va participa la viitorul turneu al trupei în Marea Britanie pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare a albumului iconic „Close to the Edge”.