Chitara lui Kurt Cobain din videoclipul „Smells Like Teen Spirit” al trupei Nirvana va fi scoasă la licitație pentru 800.000 de dolari

  • Chitara cu care Kurt Cobain a cântat în videoclipul „Smells Like Teen Spirit” este scoasă la licitație.
  • Se așteaptă să ajungă până la 800.000 de dolari când va fi scoasă la licitație luna viitoare..
  • Chitara albastră Fender din 1969 este una dintre cele mai faimoase din rock.

Chitara albastră emblematică cu care Kurt Cobain a cântat în videoclipul „Smells Like Teen Spirit” este scoasă la licitație și se așteaptă să ajungă până la 800.000 de dolari.

Având în vedere că „Smells Like Teen Spirit”, una din cele mai populare cântece ale trupei Nirvana, a adunat peste 1,4 miliarde de vizualizări pe YouTube, chitara albastră Fender din 1969 este, fără îndoială, una dintre cele mai faimoase din rock, a declarat Martin Nolan, director executiv al Julien’s Auctions, citat de Reuters.

Aceasta este una dintre cele mai emblematice chitare care au ajuns vreodată la licitație, aceasta este chitara Fender Mustang Fender albastră, una dintre chitarele preferate ale lui Kurt Cobain din toate timpurile”, a declarat Nolan, aflându-se lângă o expoziție de suveniruri cu Kurt Cobain în showroom-ul Julien’s Auction din Beverly Hills.

Chitara lui Cobain, o donație către o organizație pentru sănătate mintală

S-a estimat în mod prudent un interval de preț pentru chitară între 600.000 și 800.000 de dolari.

Casa de licitații a precizat că o parte din încasări vor merge către o organizație caritabilă pentru sănătate mintală.

„Chitara este însoțită de husa originală și, de asemenea, de cureaua de chitară, așa că … este foarte important pentru colecționari atunci când vin la licitație să știe originalitatea”, a spus Nolan.