Activiștii ecologiști au blocat o intersecție în Regatul Unit. Șoferii au coborât la bătaie

79 de persoane au încercat să blocheze șoseaua de centură a Londrei la câteva ore după ce au fost eliberate din arestul poliției în urma unor demonstrații similare de miercuri, scrie The Telegraph.

Un segment din cea mai aglomerată șosea din Regatul Unit a fost întreruptă de acest grup pentru protecția climei, care dorește ca guvernul să ia măsuri privind izolarea locuințelor.

Vineri, un grup de 14 persoane a ieșit în stradă cu bannere și a oprit traficul. Conducătorii auto înfuriați au ieșit din mașini pentru a se certa cu grupul.

Ce intersecții sunt blocate?

Intersecțiile de la Swanley, în Kent; de la Leatherhead, în Surrey; și lângă Brentwood, în Essex, au fost cele vizate. Autoritățile din Surrey a sosit la fața locului în doar trei minute de la apariția grupului ecologist. Unul dintre aceștia avea în mână o cameră video. Membrii grupului au afirmat că au sunat la poliție cu puțin timp înainte de a intra pe șosea.

De asemenea, doi protestatari au fost arestați pentru distrugere penală, întrucât membrii grupului au vopsit pe șosea cu litere mari și albastre „IB”, de la Insulate Britain.

Tot grupul de 14 activiști a fost reținut pentru complicitate la tulburarea liniștii publice și a fost mutat pe marginea drumului. Vopseaua albastră a rămas și a fost absorbită de roțile unor mașini care treceau pe acolo. Manifestanții au fost escortați de poliție în dube.

Reacția ministrului Transporturilor

Grant Shapps, ministrul Transporturilor din Regatul Unit, a numit protestele „periculoase și contraproductive” și a solicitat poliției să ia „măsuri rapide pentru a elibera drumurile”.

Acesta a adăugat pe Twitter: „Acest lucru este periculos și contraproductiv. Suntem cu toții de acord că schimbările climatice trebuie combătute, dar acest tip de comportament nu realizează nimic, pune șoferii în pericol și CREȘTE poluarea. Mă aștept ca poliția să ia măsuri rapide pentru a elibera drumurile”.

Și luni și miercuri, tot cei 14 protestatari care au oprit vineri dimineața intersecția M25 din Leatherhead au fost reținuți.

Insulate Britain, este un grup de rebeliune a Extinction Rebellion, care a blocat de trei ori în această săptămână nodurile de autostradă la orele de vârf.