Universitatea care vrea să transforme țânțarii în vaccinuri zburătoare

Studenții de la Universitatea COMSATS din Islamabad lucrează la o propunere de a transforma țânțarii în seringi purtătoare de vaccin. Deși această apariție pare a fi nouă, ea datează de fapt din 2011, când un grup de cercetători japonezi a venit cu ideea de a transforma țânțarii în vaccinuri zburătoare, potrivit presei locale.

Atunci când țânțarii ne mușcă, ei injectează o mică picătură de salivă în sângele nostru, care împiedică coagularea acestuia. Acest set de oameni de știință a injectat un antigen – o substanță care determină sistemul imunitar să răspundă – în amestecul de proteine din saliva lor.

Pentru a genera anticorpi, șoarecii trebuie să fie mușcați de cel puțin 1500 de ori în fiecare zi, în medie. În ciuda acestui fapt, cercetătorii nu au reușit să stabilească dacă anticorpii ar fi suficienți pentru a preveni infecția într-un organism uman.

Profesorul Dr. Muhammad Tabassum Afzal, rectorul Universității COMSATS, a anunțat acest lucru miercuri, în timpul unei sesiuni a Comitetului permanent al Senatului pentru știință și tehnologie.