A fost inventată o bandă adezivă comestibilă pentru a ține burrito-ul împreună

Sursă imagine: UPI.com
  • O echipă de studenți de la Universitatea Johns Hopkins au inventat banda adezivă comestibilă.
  • Studenții au prezentat proiectul „Tastee Tape” cu ocazia Zilei de proiectare inginerească a școlii.
  • Ei au declarat că au fost inspirați să creeze banda comestibilă de propriile experiențe legate de mâncăruri care sunt cunoscute ca fiind greu de mâncat.

O echipă de studenți de la Universitatea Johns Hopkins își propune să schimbe modul în care oamenii își mănâncă burrito-ul. Ei au inventat o bandă adezivă comestibilă.

Studenții de la Whiting School of Engineering, care și-au prezentat proiectul „Tastee Tape” cu ocazia Zilei de proiectare inginerească a școlii, au declarat că au fost inspirați să creeze banda comestibilă de propriile experiențe legate de mâncăruri care sunt cunoscute ca fiind greu de mâncat, cum ar fi burritos, tacos și wraps, notează UPI.

Studenții de la inginerie chimică și biomoleculară au declarat că și-au propus să folosească știința pentru a face prânzul mai puțin murdar.

În primul rând, am învățat despre știința din jurul benzii adezive și a diferiților adezivi, iar apoi am lucrat pentru a găsi omologii comestibili”, a declarat Tyler Guarino, membru al echipei, într-un comunicat de presă al Johns Hopkins.

Membrii echipei au declarat că nu dezvăluie încă formula lor secretă deoarece sunt în curs de obținere a unui brevet.

„Ceea ce pot spune este că toate ingredientele sale sunt sigure pentru consum, sunt de calitate alimentară și sunt aditivi alimentari și dietetici obișnuiți”, a spus Guarino.

Guarino a precizat că adezivul benzii este activat de umiditate și este conceput pentru a rămâne la locul lui în timp ce gătește.