Fotografie cu „de toate”: O imagine cu un vânzător de kebab câștigă un concurs internațional de fotografie culinară

Fotografia a fost împărtășită pe contul de Twitter al Pink Lady Food Photographer Of The Year.
  • O fotografie cu un vânzător de kebab care lucrează la un cuptor acoperit de fum a câștigat un premiu important de fotografie culinară.
  • Debdatta Chakraborty a fost desemnată câștigătoare a premiului „Pink Lady Food Photographer of the Year 2022”.
  • Fotografia a fost intitulată „Kebabiyana”, realizată în Srinagar, India.

Fotografia nu se mai limitează la peisaje, oameni sau animale, fotografia de mâncare a luat amploare în ultimul timp. Captarea esenței alimentelor care oferă confort și sațietate doar privind imaginea este o formă de artă în sine. Pentru a celebra această artă, Pink Lady Food Photographer of the Year (Fotograful de mâncare al anului) este acordat fotografilor talentați din întreaga lume. Premiul din acest an a fost acordat unui fotograf indian care a fotografiat un vânzător de kebab pe o stradă din Srinagar, Kashmir. Imaginea vânzătorului înghițit de fumul care iese din cuptor în timp ce face kebab-uri este o imagine captivantă.

Autorea imaginii este Debdatta Chakraborty. Aceasta a fost desemnată câștigătoare a premiului „Pink Lady Food Photographer of the Year 2022” pentru o imagine intitulată „Kebabiyana”, realizată în Srinagar, India, notează BBC.

Fotografa indiană a realizat această fotografie pe o stradă aglomerată, noaptea, în timp ce vânzătorii aprindeau cuptoarele cu cărbuni pentru a pregăti kebaburi wazwan și alte mâncăruri stradale.

În lumea de astăzi, mai mult ca oricând, simțim nevoia de confort, de iubire”, spune fondatoarea și directoarea premiilor, Caroline Kenyon, citat de BBC.

Kebab-ul care încălzește sufletul

„Scântei zboară de pe frigărui, a căror prăjire aproape că o putem mirosi. Ne imaginăm aroma caldă și delicioasă.”

”Această imagine, blândă, dar puternică, ne hrănește sufletul.”

Celelalte fotografii din concurs

Au fost trimise mii de lucrări din peste 60 de țări din întreaga lume, iar câștigătorii au fost anunțați online printr-un eveniment transmis în direct.

Iată câțiva dintre câștigătorii categoriilor de concurs, cu descrieri ale fotografilor.