Poliția a confiscat 500 kg de cocaină găsită în cafeaua trimisă la fabrica Nespresso

Rotterdam, Țările de Jos, la 6 decembrie 2021/ Sursă imagine: Hepta
  • Poliția elvețiană a raportat că a confiscat 500 de kilograme de cocaină dintr-un transport de cafea.
  • Cafeaua a fost trimisă la o fabrică Nespresso din Elveția.
  • Muncitorii de la fabrica au alertat autoritățile după ce au găsit pulbere albă în sacii cu boabe de cafea.
  • O anchetă inițială a sugerat că transportul provenea din Brazilia.

Poliția elvețiană a raportat că a confiscat 500 de kilograme de cocaină dintr-un transport de cafea, notează BBC. Cafeaua a fost trimisă la o fabrică Nespresso, o unitate operațională a grupului Nestlé, cu sediul în Lausanne, Elveția.

Muncitorii de la fabrica au alertat autoritățile după ce au găsit pulbere albă în sacii cu boabe de cafea. Ulterior, poliția a găsit mai mult drog în cinci containere de transport. O anchetă inițială a sugerat că transportul provenea din Brazilia.

Cafeaua nu a fost contaminată cu cocaină

O declarație a companiei Nespresso a precizat că producția de capsule de cafea din fabrică nu a fost contaminată cu cocaină.

„Dorim să asigurăm consumatorii că toate produsele noastre pot fi consumate în siguranță”, a declarat compania de cafea, citat de BBC.

Cocaina confiscată era pură în proporție de 80% și avea o valoare de piață estimată la aproape 50 de milioane de euro (53 de milioane de dolari; 43 de milioane de lire sterline).

Cocaina este un drog care creează o dependență puternică și care îți crește nivelul de vigilență, atenție și energie. Drogul generează un nivel ridicat de dopamină, un mesager chimic natural din organism, în părțile creierului care controlează plăcerea. Această concentrație provoacă senzații intense de energie și vigilență.