Un YouTuber și-a prăbușit intenționat propriul avion pentru vizualizări

Sursă imagine: Captură YouTube
  • Administrația Federală a Aviației din SUA i-a retras licența de pilot unui YouTuber.
  • Aceasta a ajuns la concluzia că pilotul și-a prăbușit intenționat avionul de dragul de a obține vizualizări online.
  • Pe 24 noiembrie 2021, Trevor Jacob zbura deasupra pădurii naționale Los Padres din California cu micul său avion, când elicea nu a mai funcționat.

Administrația Federală a Aviației din SUA i-a retras licența de pilot unui YouTuber, după ce a ajuns la concluzia că acesta și-a prăbușit intenționat avionul de dragul de a obține vizualizări online, notează The Guardian.

Pe 24 noiembrie 2021, Trevor Jacob zbura deasupra pădurii naționale Los Padres din California cu micul său avion monomotor, când elicea nu a mai funcționat.

„Sunt deasupra munților și… am… un motor oprit”, a spus Jacob în fața camerei de filmat, în timp ce stătea în cabina de pilotaj. Apoi a început să sară din avion, filmându-se cu ajutorul unui selfie stick înainte de a ateriza cu parașuta într-un câmp deschis.

YouTuber-ul a numit filmulețul: „Crashed My Plane”

Jacob a filmat întregul incident și l-a încărcat pe YouTube într-un videoclip intitulat „I Crashed My Plane”. De când a fost postat online, în decembrie, videoclipul a adunat 2,2 milioane de vizualizări.

În videoclip, avionul gol este arătat în timp ce se îndreaptă cu viteză spre munți înainte de a se prăbuși în sălbăticie.

La 11 aprilie, Administrația Federală a Aviației a încheiat ancheta privind incidentul și a stabilit că Jacob s-a prăbușit cu avionul său Taylorcraft BL-65 din 1940 ca o cascadorie, spunând: „La 24 noiembrie 2021, ați demonstrat o lipsă de atenție, de judecată și de responsabilitate alegând să săriți dintr-un avion doar pentru a putea înregistra imaginile accidentului”.

FAA și-a justificat concluzia subliniind faptul că Jacob atașase mai multe camere de luat vederi la exteriorul avionului său, inclusiv o cameră îndreptată în direcția elicei „pentru a înregistra imagini video din exteriorul și interiorul avionului în timpul zborului”.