Un soldat rus de 21 de ani a fost condamnat la închisoare pe viață pentru crime de război

Soldatul rus în vârstă de 21 de ani/ Sursă imagine: Reuters
  • Un tribunal din Ucraina a condamnat la închisoare pe viață un comandant de tanc rus pentru uciderea unui civil.
  • Acesta a fost primul proces pentru crime de război din Ucraina.
  • Soldatul rus, sergentul Vadim Shishimarin, a fost condamnat pentru uciderea lui Oleksandr Shelipov, în vârstă de 62 de ani.

Un tribunal din Ucraina a condamnat la închisoare pe viață un comandant de tanc rus pentru uciderea unui civil, în cadrul primului proces pentru crime de război de la invazie, notează BBC.

SVadim Șișimarin, un comandant de tancuri în vârstă de 21 de ani, a pledat vinovat de uciderea lui Oleksandr Șelipov, în vârstă de 62 de ani, în satul Chupakhivka din nord-estul Ucrainei, la 28 februarie, după ce i s-a ordonat să-l împuște. citiți mai departe

Acesta a recunoscut că l-a împușcat pe Șelipov, dar a declarat că a acționat la ordin și a cerut iertare văduvei acestuia. Mai multe alte presupuse crime de război sunt în curs de investigare de către Ucraina.

Moscova a negat că trupele sale au vizat civili în timpul invaziei, în timp ce Ucraina afirmă că este posibil să fi avut loc peste 11.000 de crime.

Acest proces din capitala ucraineană, Kiev, este văzut ca o șansă a Ucrainei de a dovedi, dincolo de orice îndoială, că un soldat rus a ucis un civil fără să țină cont de regulile războiului.