Un profesor din Ucraina ține cursuri direct din tranșee

Sursă imagine: mediacenter UE
  • Profesorul ucrainean Fedor Sandor conduce cursurile direct din tranșee.
  • Profesorul de la Universitatea Națională din Ujhorod se află în zona de luptă din estul Ucrainei.
  • Acesta reușește să țină cursuri la două facultăți.

Profesorul ucrainean Fedor Sandor conduce cursurile direct din tranșee, notează publicația Ukraine Crisis Media Center. Profesorul de la Universitatea Națională din Ujhorod, este membru al Batalionului de Apărare Terorică din Transcarpația, iar acum se află în zona de luptă din estul Ucrainei.

Acesta reușește să țină cursuri la două facultăți. Universitatea Naţională din Ujgorod a fost înfiinţată în anul 1945. Este una  din cele mai importante universitatăţi din Ucraina, cu nivelul IV de acreditare, cea mai puternică instituţie de învăţământ din Regiunea Transcarpatia.

Educația în tranșee

Sunt în armată de 70 de zile. M-am dus la biroul de înregistrare și înrolare militară imediat după 24 februarie. Dar nu am renunțat la cursurile cu studenții, – explică profesorul. – În fiecare luni și marți am cursuri de la ora 8 dimineața – nu am ratat niciunul. Întotdeauna am preferat cursurile de dimineață: Predau, iar apoi ai timp pentru o altă muncă. Acum țin cursuri teoretice pentru cercetătorii în turism și studenții FSN și seminarii pentru absolvenți,” declară acesta pentru publicația ucraineană.

Fedor Fedorovici spune că a fost posibil să se ajungă la un acord cu comandamentul și camarazii de arme pentru a putea combina serviciul și predarea.