Studenții din Hong Kong au ascuns într-un campus mici „zeițe ale democrației”

Sursă imagine: BBC
  • În această săptămână, studenții de la o universitate din Hong Kong au ascuns în campus mici figurine ale unei „zeițe a democrației”.
  • Acțiunea s-a desfășurat în preajma aniversării masacrului din Piața Tiananmen.
  • Actele anonime sfidează represiunea tot mai mare a autorităților în ceea ce privește recunoașterea publică a acestui incident.
  • Beijingul a interzis acum efectiv adunarea anuală din oraș și a închis muzeul Tiananmen din Hong Kong.

În această săptămână, studenții de la o universitate din Hong Kong au ascuns în campus mici figurine ale unei „zeițe a democrației”, în preajma aniversării masacrului din Piața Tiananmen, scrie BBC.

Actele anonime sfidează represiunea tot mai mare a autorităților în ceea ce privește recunoașterea publică a acestui incident extrem de sensibil.

Până de curând, Hong Kong era unul dintre puținele teritorii chinezești care comemorau evenimentul din 4 iunie 1989. Cu toate acestea, Beijingul a interzis acum efectiv adunarea anuală din oraș și a închis muzeul Tiananmen din Hong Kong. Aceste acțiuni au fost considerate de activiști ca făcând parte din programul mai larg al Chinei de a elimina disidența politică din Hong Kong.

Figurinele create de studenții de la Universitatea chineză din Hong Kong (CUHK) sunt o copie a statuii „Zeiței democrației”, care a fost demolată de oficialii universității în decembrie anul trecut.

Statuia a fost un element fix în campus timp de 11 ani și a fost modelată după simbolul original al democrației, care a defilat de către studenții din Piața Tiananmen în 1989, înainte de a fi uciși de soldați.