Persoana care s-a izbit de gardul Ambasadei Rusiei, acuzată de pedofilie

RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO
  • O mașină s-a izbit în această dimineață de gardul Ambasadei Rusiei, eveniment soldat cu moartea șoferului.
  • Evenimentul s-a produs la scurt timp după ce România a declarat va expulza 10 diplomați ruși.
  • Șoferul mașinii se numește Bogdan Drăghici, condamnat recent la 15 ani de închisoare pentru viol.

Una dintre cele mai de interes știri ale zilei, atât în presa românească cât și cea internațională a fost accidentul de la Ambasada Rusiei din București. Evenimentul s-a produs la scurt timp după ce România a declarat marți că va expulza 10 diplomați ruși care nu acționează în conformitate cu normele internaționale, alăturându-se altor țări europene care au făcut acest lucru în ultimele zile.

Rusia, cea veșnic pedepsită de Occident, a „profitat” de eveniment. „Atacul cu mașină-capcană de la intrarea în clădirea Ambasadei Rusiei din București ar trebui clasificat drept un „atac terorist real”, a declarat miercuri ambasadorul rus în România, Valery Kuzmin” notează publiația rusească, pro-regim TASS.

Dacă primul impuls e să ne gândim că cel care s-a izbit de gardul Ambasadei a făcut gestul în semn de protest pentru invazia criminală a Rusiei în Ucraina, ne înșelăm. Cu toate că, probabil asta își dorea, să fie considerat un „martir” sau măcar să distragă atenția de la ce a făcut.

Cine e șoferul mașinii

Șoferul mașinii se numește Bogdan Drăghici, condamnat recent la 15 ani de închisoare pentru violarea fiicei sale vitrege. El a fost și preşedintele Asociaţiei TATA, o organizaţie care susţine drepturile taţilor în procesele de divorţ.

Acesta și-a premeditat acțiunile. Pe 4 aprilie, cu două zile înainte de accident, a publicat pe Facebook o postare despre solidaritatea cu ucrainenii. „Și eu sunt ucrainean! Ar fi minunat să ne considerăm toți ucraineni, până când se va sfârși definitiv războiul oribil, care pune în pericol de moarte întreaga omenire!”, scrie acesta.

SĂ FIM TOȚI UCRAINENI SI SĂ SALVĂM PREZENTUL SI VIITORUL CIVILIZAȚIEI UMANE!”, adaugă acesta în postare.

Cu toate că acest gest pare fie un act de solidaritate, fie unul de terorism, adevărul reiese din trecutul acestuia: că gestul a fost doar o cale spre o „mântuire” proprie. „În vara lui 2019 au început să apară detalii despre agresiunile sexuale la care și-ar fi supus una dintre fiicele vitrege. Conform fostei soții, el ar fi abuzat și-o prietenă a acestora, tot minoră”, notează Vice România.