O plajă fără fum: Barcelona interzice fumatul pe plajă

sursă imagine: images.express.co.uk
  • Vizitatorii plajelor din Barcelona nu vor mai fi nevoiți să se confrunte cu mucuri de țigară sau cu fumul pasiv.
  • Începând din iulie Barcelona va interzice fumatul pe toate plajele sale.
  • Anunțul a fost făcut vineri, 8 aprilie, de către primăria orașului, notează Reuters.

Persoanele care merg pe plajele din Barcelona nu vor mai fi nevoite să se confrunte cu mucuri de țigară sau cu fumul pasiv începând din iulie. Barcelona, capitala cosmopolită a regiunii spaniole Catalonia, va interzice fumatul pe toate plajele sale, a anunțat vineri primăria orașului, notează Reuters.

Decizia vine după ce anul trecut, în cadrul unui proiect pilot, fumatul a fost interzis pe patru dintre cele 10 plaje locale ale orașului.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), fumatul este principala cauză de deces care poate fi prevenită în Spania. Dovezile științifice privind riscurile pentru sănătate ale fumatului sunt concludente, la fel ca și dovezile privind efectele fumatului în mediul înconjurător (cunoscut și sub numele de „fumat pasiv”), care este o cauză de mortalitate, boală și handicap și reprezintă una dintre cele mai mari probleme de sănătate publică din Spania.

Fumatul interzis: mai sănătos pentru populație și pentru mediu

„Plajele în care fumatul este interzis vor oferi zone de locuit comune mai sănătoase, cu mai puține deșeuri și vor respecta apărarea mediului”, se arată în comunicatul primăriei, citat de Reuters.

Mai multe regiuni spaniole au impus interdicții în 2020 pentru a limita răspândirea COVID-19, în timp ce altele, precum Insulele Baleare, inclusiv Mallorca, adoptaseră deja această măsură înainte de pandemie din motive de mediu.