McDonald’s va vinde restaurantele din Rusia actualului deținător al francizei

1990, McDonald's deschide primul restaurant în Rusia. source: https://www.facebook.com/photo?fbid=10160215670224824&set=a.41401249823
  • McDonald’s Corp își vinde afacerea din Rusia către actualul său licențiat Alexander Govor.
  • Restaurantele ar urma să funcționeze sub un nou brand.
  • Govor, care conduce operațiunea de franciză prin intermediul firmei sale, este licențiat McDonald’s din 2015.

McDonald’s Corp își vinde afacerea din Rusia către actualul său licențiat Alexander Govor, notează Reuters. Restaurantele ar urma să funcționeze sub un nou brand, punând capăt la mai mult de trei decenii de prezență în această țară, după invazia Ucrainei.

Cel mai mare lanț de restaurante de burgeri din lume deține aproximativ 84% din cele aproape 850 de restaurante din Rusia și a devenit unul dintre cele mai mari branduri globale care a ieșit din țară la începutul acestei săptămâni, afirmând totodată că își va păstra marca comercială.

Govor, care conduce operațiunea de franciză prin intermediul firmei sale, este licențiat McDonald’s din 2015 și a ajutat lanțul de burgeri să se extindă în îndepărtata Siberie, unde operează 25 de restaurante.

McDonald’s a refuzat să dezvăluie termenii financiari ai tranzacției. Lanțul de burgeri spusese că va suporta o taxă fără numerar de până la 1,4 miliarde de dolari în urma unei vânzări.

Acordul cu Govor prevede ca angajații să fie păstrați pentru cel puțin doi ani în condiții echivalente, a precizat joi McDonald’s.

El ar urma să plătească salariile angajaților corporativi din 45 de regiuni ale țării până la încheierea vânzării, care este așteptată în următoarele săptămâni.

Mai multe alte mărci occidentale, printre care Imperial Brands (IMB.L) și Shell (SHEL.L), au acceptat, de asemenea, să își vândă activele din Rusia sau să le predea unor manageri locali.