Liderul Kalush Orchestra: „Vom găzdui Eurovision într-o Ucraină fericită”

14 mai 2022, Italia, Torino: Grupul Kalush Orchestra din Ucraina interpretează piesa "Stefania" în timpul etapei finale a concursului Eurovision/ Sursă imagine: hepta
  • Câștigătorii Eurovision din Ucraina, Kalush Orchestra, se vor „întoarce pe front”, după ce au obținut un număr record de voturi din partea publicului.
  • Solistul trupei Kalush Orchestra a plecat spre Ucraina, unde conduce o organizație de voluntariat, pentru a-și ajuta compatrioții care fug din calea războiului.
  • Trupa ucraineană Kalush Orchestra a triumfat cu piesa „Stefania”.

Câștigătorii Eurovision din Ucraina, Kalush Orchestra, se vor „întoarce pe front”, după ce au obținut un număr record de voturi din partea publicului la Eurovision. Solistul trupei Kalush Orchestra, care a câștigat sâmbătă concursul Eurovision 2022, a plecat spre Ucraina, unde conduce o organizație de voluntariat, pentru a-și ajuta compatrioții care fug din calea războiului, notează The Telegraph. 

Într-una dintre cele mai tensionate finale din ultima vreme, votul publicului a fost decisiv, iar trupa ucraineană a triumfat cu piesa „Stefania.

Cultura noastră este atacată. Am vrut să prezentăm întregii lumi muzica noastră. Am scris cântecul pentru Eurovision pentru mama mea cu mult înainte de război, dar după aceea, a început să capete o semnificație diferită pentru diferite persoane”, a spus solistul trupei Kalush Orchestra.

„Mă întorc acasă, deoarece conduc o organizație de voluntariat care îi ajută pe refugiați cu mâncare, cazare și medicamente. Voi continua să fac asta. Vom găzdui Eurovision într-o Ucraină proaspăt reconstruită și fericită”, a mai adăugat artistul ucrainean.