La parterul unui monument istoric din Oradea se va deschide un restaurant Mesopotamia

Sursă imagine: Bihoreanul
  • Comisia de Urbanism din Oradea a aprobat ca parterului Casei Deutsch să devină un nou restaurant Mesopotamia.
  • Casa Deutsch este o clădire monument istoric, construită între anii 1906 şi 1910.
  • Investitorului i s-au pus numeroase condiții, dat fiind că va funcționa într-o clădire monument istoric. 

Comisia de Urbanism și Amenajare a Teritoriului din Oradea a aprobat ca parterului Casei Deutsch, monument istoric, să devină un nou restaurant Mesopotamia, notează Bihoreanul.

Casa Deutsch este o clădire monument istoric, construită între anii 1906 şi 1910, după proiectul lui Sztarill Ferenc. Fațada clădirii cu două niveluri este decorată cu motive populare florale. Casa Deutsch a fost un foarte cunoscut magazin de sticlărie, porţelanuri şi lămpi, construit în stil Art Nouveau, care a aparţinut lui Deutsch K. Ignác. 

„Pe strada Vasile Alecsandri se va deschide un nou spaţiu de alimentaţie publică. Este vorba de un restaurant care va fi situat la parterul Casei Deutsch, sediul fostului Magazin Gulliver”, a anunțat, miercuri, 15 iuni, Primăria Oradea, printr-un comunicat.

Investitorului i s-au pus numeroase condiții, dat fiind că va funcționa într-o clădire monument istoric. 

„Având în vedere că vorbim de un monument istoric, de un imobil cu o valoare arhitecturală deosebită, situat în centrul istoric, comisia de urbanism a solicitat beneficiarului ca semnalistica pentru reclamă să nu afecteze în niciun fel faţada imobilului, stabilindu-se să nu se intervină deloc asupra acesteia. Totodată, mobilierul folosit pe terase va trebui să respecte normele din Regulamentul de Urbanism”, a transmis viceprimarul Arina Moş.