Oradea cea domoală de pe Crișul Repede

  • Oradea este singurul oraș din România care a fost nominalizat și a câștigat locuri importante în concursurile organizate de European Best Destinations.
  • Orașul de pe Crișul Repede a câștigat locul 1 la „Best Art Nouveau Destination in Europe” și locul 6 la categoria orașe pe care trebuie să le vizitezi în 2022.
  • Pentru acest top au fost nominalizate 20 de orașe mari din Europa precum Budapesta, Barcelona, Londra sau Roma.

Dacă vii cu trenul din București spre Oradea, prima imagine de la periferia orașului de pe Criș este o coadă de oameni care așteaptă să intre la „Aquapark Nymphaea,” cel mai mare aquaparc din vestul ţării. Odată ce ajungi în gară poți să dai buzna la cel mai apropiat „fast-food bihorean” și să-ți iei un langos, o turtă făcută din aluat de pâine și umplută cu brânză, fiind un tip de mâncare tradițională din bucătăria maghiară.

Oradea este singurul oraș din România care a fost nominalizat și a câștigat locuri importante în concursurile organizate de European Best Destinations. Orașul de pe Crișul Repede a câștigat locul 1 la „Best Art Nouveau Destination in Europe„ și locul 6 la categoria orașe pe care trebuie să le vizitezi în 2022. Pentru acest top au fost nominalizate 20 de orașe mari din Europa precum Budapesta, Barcelona, Londra sau Roma.

Orașul din apropiere de Băile Felix a implementat un proiect pentru a utiliza energia geotermală pentru termoficare. Scopul proiectului constă în folosirea resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru preparare agent termic încălzire și apă caldă de consum prin exploatarea mai intensă a capacității de producție a energiei termice în sistemul de termoficare.

Oradea, un oraș Art Nouveau

Considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Oradea este un oraș care se bucură din plin de fiecare anotimp și pompează energie vie într-un peisaj arhitectural surprinzător. Acesta este singurul oraș din România care face parte din rețeau internațională a orașelor Art Nouveau.

Art Nouveau este un stil internațional de artă și arhitectură inspirat de forme naturale, cum ar fi curbele sinuoase ale plantelor și florilor.