Un bărbat a fost reținut după ce a coborât cu un Maserati Treptele Spaniole din Roma

ROMA, 18 mai 2020 Treptele Spaniole din Roma, Italia
  • Un bărbat a fost reținut de poliție după ce a coborât cu Maserati-ul său închiriat pe Treptele Spaniole din oraș.
  • Cetățeanul saudit în vârstă de 37 de ani, fără nume, acuzat că se afla la volan, a fost reținut pe aeroportul Malpensa din Milano.
  • El a fost acuzat de deteriorarea gravă a patrimoniului cultural și a monumentelor.

Un bărbat a fost reținut de poliție după ce a coborât cu Maserati-ul său închiriat pe Treptele Spaniole din oraș. Acesta este acuzat pentru că ar fi provocat daune acestui monument, potrivit poliției din capitala italiană.
Cetățeanul saudit în vârstă de 37 de ani, fără nume, acuzat că se afla la volan, a fost reținut pe aeroportul Malpensa din Milano, după ce poliția l-a identificat prin intermediul companiei de închirieri auto pe baza imaginilor cu vehiculul surprinse de camerele de supraveghere.
El a fost acuzat de deteriorarea gravă a patrimoniului cultural și a monumentelor.

Maserati-ul a deteriorat Treptele Spaniole

Mașina a provocat fracturi la treptele 16 și 29 ale scării din dreapta care urcă din Piața Spaniei, a declarat într-un comunicat organismul de protecție a patrimoniului din Roma, notează CNN.

Un total de 138 de trepte alcătuiesc Treptele Spaniole și poate cel mai bun moment pentru a le vizita este în luna mai, când sunt decorate cu azalee roz. Construite între anii 1723-1725, ele au fost construite pentru a face legătura între Biserica Trinita dei Monti și Piața Spaniolă. Ceea ce i-a atras pe oameni să vină aici la început au fost artiștii și pictorii care foloseau adesea treptele ca sursă de inspirație.