Jill Biden, prima doamnă a Americii, vine în România pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni

Prima doamnă Jill Biden, alături de președintele SUA, Joe Biden, DC, SUA, 18 aprilie 2022/ sursă imagine: hepta
  • Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va vizita România și Slovacia în perioada 5-9 mai.
  • Aceasta se va întâlni cu oficiali ai serviciilor americane și părinți și copii ucraineni strămutați.
  • Soția președintelui Joe Biden se va întâlni pe 6 mai cu militarii americani la baza aeriană Mihail Kogălniceau.

Prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va vizita România și Slovacia în perioada 5-9 mai. Aceasta face această vizită pentru a se întâlni cu oficiali ai serviciilor americane și personal al ambasadelor, părinți și copii ucraineni strămutați, lucrători umanitari și profesori, a anunțat luni biroul său, notează Reuters.

Soția președintelui Joe Biden se va întâlni pe 6 mai cu militarii americani la baza aeriană Mihail Kogălniceau din România, înainte de a merge la București pentru a se întâlni cu oficiali ai guvernului român, cu personalul ambasadei SUA, cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar și cu profesori care lucrează cu copiii ucraineni strămutați.

Călătoria include, de asemenea, opriri în orașele slovace Bratislava, Kosice și Vysne Nemecke, unde Biden se va întâlni cu oficiali guvernamentali, refugiați și lucrători umanitari, a precizat biroul său.

Jill Biden, acțiuni pentru Ucraina

Jill Biden a fost, de asemenea, implicată îndeaproape. În martie, ea și omologul său polonez, Agata Kornhauser-Duda, au colaborat pentru a accelera asistența medicală în prima linie a crizei refugiaților declanșată de invazia Rusiei.

Kornhauser-Duda a călătorit în Statele Unite și a obținut medicamente și echipamente care au fost folosite pentru a sprijini spitalele din Polonia care tratează copii răniți din Ucraina, conform Reuters. Ambele femei sunt profesoare: Kornhauser-Duda a predat limba germană la un liceu din Cracovia, iar Jill Biden este profesor de engleză la un colegiu comunitar din Virginia.

Agenția ONU pentru refugiați a declarat săptămâna trecută că aproape 5,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la începutul războiului, la 24 februarie, iar numărul acestora ar putea crește la 8,3 milioane în acest an.

Până la 27 aprilie, peste 3 milioane de ucraineni au fugit în Polonia, iar România a preluat aproximativ 817.300 de persoane, iar Slovacia a absorbit aproape 372.000, potrivit datelor ONU.