Propovăduitorul păcii: Trump numește invazia rusă în Ucraina o „crimă împotriva umanității” care nu se întâmpla dacă era președinte

source: hepta
  • Fostul președinte Trump a declarat joi seară că invazia rusă în Ucraina „este cu adevărat o crimă împotriva umanității”.
  • Acesta spune că : „Problema cu Putin este că are un ego foarte mare”, a declarat Trump la Sean Hannity.
  • Trump a susținut că invazia nu ar fi avut loc niciodată dacă el ar fi fost încă președinte.

Fostul președinte Trump a declarat joi seară, în cadrul emisiunii „Hannity” de la Fox News, că invazia rusă în Ucraina „este cu adevărat o crimă împotriva umanității” care „trebuie să se încheie curândnotează Axios.

Ce spune el: „Problema cu Putin este că are un ego foarte mare”, a declarat Trump la Sean Hannity, gazda Fox News.

Dacă se termină acum, va părea o mare pierdere pentru el, chiar dacă va lua puțin teritoriu în plus. M-am înțeles cu acești oameni. M-am înțeles bine cu ei. Asta nu înseamnă că sunt oameni buni”, a continuat Trump.
Nu înseamnă nimic altceva decât faptul că eu i-am înțeles și poate că ei m-au înțeles pe mine. Poate că m-au înțeles și mai bine, e în regulă, pentru că știau că va fi o mare pedeapsă”, a adăugat Trump, care a susținut că invazia nu ar fi avut loc niciodată dacă el ar fi fost încă președinte.

Ce impact a avut Trump asupra invaziei

Fostul consilier pe probleme de securitate națională John Bolton a declarat într-un interviu, la începutul acestei luni că este inexact să se spună că comportamentul lui Trump „i-a descurajat pe ruși” și că Trump s-ar fi plâns că SUA „sunt prea dure” cu sancțiunile impuse Rusiei.

Bolton a spus că fostul său șef a făcut „cu atât mai ușor” ca președintele rus Vladimir Putin să invadeze Ucraina, răspândind teorii ale conspirației în timpul alegerilor din 2020 despre serverele Comitetului Național Democrat și despre Hunter Biden care a profitat în Ucraina.
Hannity” i-a pus în vedere lui Trump că a fost criticat luna trecută pentru că a lăudat recunoașterea de către Putin a două republici separatiste din estul Ucrainei ca fiind independente ca fiind „genială” și „inteligentă”, adăugând: „Cred că recunoașteți, de asemenea, că este malefic, nu-i așa?”.