ÎPS Teodosie nu îl judecă pe Putin. Acesta îl elogiază ca pe un mare ctitor: „nu e negru cum îl prezintă toată lumea”

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie oficiaza slujba de Sfintire mare a apei, in ajunul Bobotezei in Harsova, duminica, 5 ianuarie 2020. Sute de persoane au participat la slujba de Sfintire mare a apei, pe malul Dunarii, in localitatea Harsova. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
  • ÎPS Teodosie a fost întrebat dacă îți menține afirmaţiilor conform căreia Putin„nu este atât de negru cum îl prezintă lumea”.
  • Acesta a precizat că nu este judecător, doar Dumnezeu este judecător.
  • Teodosie spune despre Putin că este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim.

Într-o conferință de presă susținută miercuri, 20 aprilie, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost întrebat despre Vladimir Putin, în legătură cu menţinerea afirmaţiilor conform căreia „nu este atât de negru cum îl prezintă lumea”. Acesta a precizat că nu este judecător, doar Dumnezeu este judecător.

Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a afirmat ÎPS Teodosie, citat de News.ro.

În luna februarie, înainte de invazia Rusiei în Ucraina, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a afirmat că Vladimir Putin, nu este „atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea”, precizând că este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. ÎPS Teodosie a menţionat că atât Putin, cât şi Medvedev sunt ctitori şi „noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători”.

Teodosie: ”(Putin) … este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim

Şi de ce să n-o spun, domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi e văzut atât de negru, nu e negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun, fără frică şi fără nicio ezitare: este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”,  a declarat Arhiepiscopul Tomisului, la o emisiune la Radio Dobrogea, citat de News.ro.