Finlanda lansează o bere NATO cu „gust de securitate”

Sursă imagine: Associated Press
  • O fabrică de bere din Finlanda a lansat o bere cu tematică NATO.
  • Gestul este menit să marcheze încercarea țării nordice de a se alătura alianței militare occidentale.
  • Finlanda și Suedia au depus miercuri o cerere de aderare la NATO.

O fabrică de bere din Finlanda a lansat o bere cu tematică NATO pentru a marca încercarea țării nordice de a se alătura alianței militare occidentale, relatează Associated Press.

Berea NATO de la Olaf Brewing are o etichetă albastră cu o versiune desenată a unui cavaler medieval care bea bere în armură de metal, cu simbolul compasului.

Numele berii este un joc de cuvinte între expresia finlandeză „Otan olutta”, care înseamnă „O să beau o bere”, și abrevierea franceză pentru NATO, care este „OTAN”. Organizația Tratatului Atlanticului de Nord are două limbi oficiale, engleza și franceza.

Directorul general Petteri Vanttinen a declarat joi pentru The Associated Press că decizia ad-hoc a fabricii de bere artizanală, luată la sfârșitul săptămânii trecute, de a începe să producă această bere a fost motivată de „îngrijorările legate de războiul din Ucraina” și de consecințele acestuia pentru Finlanda.

El a descris noua bere blondă ca având „un gust de securitate, cu o notă de libertate”.

Finlanda și Suedia au depus miercuri o cerere de aderare la NATO, în contextul războiului din Ucraina.

Olaf Brewing a declarat că noua sa bere onorează, de asemenea, orașul Savonlinna din estul Finlandei, baza fabricii de bere situată la câteva zeci de kilometri de granița Finlandei cu Rusia.

Savonlinna este cunoscut pentru Castelul St. Olaf, o structură medievală din 1475 care servește ca loc de desfășurare a unui festival internațional anual de operă.