Ferrero va înceta să mai cumpere ulei de palmier de la un producător din Malaezia din cauza problemelor legate de munca forțată

Sursă imagine: hepta
  • Ferrero a declarat că nu se va mai aproviziona cu ulei de palmier de la Sime Darby Plantation, potrivit Reuters.
  • Decizia vine după ce Statele Unite au descoperit că producătorul malaezian a folosit munca forțată.
  • Practicile de muncă din această țară din Asia de Sud-Est au fost analizate cu atenție în ultimii doi ani.

Ferrero, gigantul italian din sectorul dulciurilor, a declarat că nu se va mai aproviziona cu ulei de palmier de la Sime Darby Plantation (SIPL.KL), potrivit Reuters. Decizia vine după ce Statele Unite au descoperit că producătorul malaezian a folosit munca forțată, ceea ce reprezintă o lovitură de imagine pentru producătorul de ulei de palmier și pentru Malaezia.

Practicile de muncă din această țară din Asia de Sud-Est au fost analizate cu atenție în ultimii doi ani. Șase companii, inclusiv Sime Darby, sunt interzise de vămile americane din cauza acuzațiilor de muncă forțată.

Pe 6 aprilie, am cerut tuturor furnizorilor noștri direcți să nu mai aprovizioneze Ferrero cu ulei de palmier și ulei de sâmburi de palmier provenit indirect de la Sime Darby, până la noi ordine”, a declarat Ferrero pentru Reuters prin e-mail.

Ferrero se va conforma deciziei Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA”, a precizat acesta.

Uleiul de palmier, un ingredient de bază în produsele Ferrero

Uleiul de palmier, cel mai utilizat ulei vegetal, este un ingredient cheie în ciocolata Ferrero Rocher și în crema tartinabilă Nutella.

Uleiul de palmier este unul dintre cele mai ieftine și cu cea mai rapidă creștere a uleiurilor vegetale, utilizat în produse, de la alimente la produse cosmetice și biodiesel. Dar industria s-a confruntat de-a lungul anilor cu o analiză amănunțită din cauza defrișărilor pe scară largă în Asia de Sud-Est și a exploatării lucrătorilor migranți.

Ferrero afirmă că utilizează numai ulei de palmier certificat ca fiind durabil. 85% din uleiul de palmier provine din Malaezia, care are în mod tradițional o reputație mai bună decât Indonezia în ceea ce privește durabilitatea.

Sime Darby a declarat pentru Reuters că a luat măsuri în domeniul drepturilor omului și că toate părțile sale interesate care sunt angajate în domeniul sustenabilității pot fi asigurate de angajamentul și de poziția de lider în industrie.