Kinder cu „surprize”: Loturile care ar putea fi contaminate cu Salmonella

  • Ferrero retrage produsele Kinder care ar putea fi contaminate cu salmonella.
  • Cei care au cumpărat astfel de produse sunt rugate să verifice lotul produsului.
  • În Franța au fost depistate 21 de cazuri de salmoneloză.

Ferrero retrage produsele Kinder care ar putea fi contaminate cu salmonella, notează BFM Business. Cei care au cumpărat astfel de produse sunt rugate să verifice lotul produsului. Pentru a identifica produsele considerate infectate, trebuie examinată data de expirare a produsului.
Consumatorii care au cumpărat recent bomboane de ciocolată Kinder sunt rugați să le examineze. În Franța, au fost depistate 21 de cazuri de salmoneloză. Până în prezent, au fost intervievați doar 15 pacienți. Cu toții consumaseră ciocolată Kinder produsă în aceeași fabrică belgiană în zilele dinaintea infecției.

Loturile care nu trebuiesc consumate:

  • Kinder Surprise (20 și 100 de grame) cu date de expirare între sfârșitul lunii iunie 2022 și sfârșitul lunii octombrie 2022;
  • Kinder Schoko-Bons cu data de expirare între sfârșitul lunii aprilie și sfârșitul lunii august 2022;
  • Kinder Mini Ouă cu data de expirare între sfârșitul lunii aprilie și sfârșitul lunii august;
  • Kinder Happy Moments, Kinder Mix, cu termene de valabilitate până la sfârșitul lunii august 2022.

Cum afecteză bacteria Salmonella

Salmoneloza este infectia cu bacterii din specia Salmonella. Salmonella provoacă toxiinfecții alimentare, care se traduc prin probleme gastrointestinale, adesea însoțite de febră, în termen de 48 de ore de la consumul de produse contaminate.

Aceste simptome pot fi agravate la copiii mici, la persoanele imunocompromise, la femeile însărcinate și la persoanele în vârstă.