Campania electorală care ne lasă rece: Președintele sârb iese dintr-un frigider pe platourile unei televiziuni pro-regim

sursă imagine: captură Pink TV
  • Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a ieșit joi seară dintr-un frigider ținând în mână un borcan cu murături, pe platourile televiziunii pro-regim Pink TV.
  • Ideea a venit de la un spot care îl arată făcând acest lucru în casa unui cuplu tânăr.
  • „Ar putea ieși din frigider” este o expresie comună în limba sârbă pentru cineva prezent peste tot și tot timpul.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a ieșit joi seară dintr-un frigider ținând în mână un borcan cu murături, pe platourile televiziunii pro-regim Pink TV, notează publicația sârbă N1 info. Acesta este ovaționat cu aplauzele uriașe ale unei mulțimi din studio și urmat de un cântecul „Faptele vorbesc”.

Ideea de a face o astfel de apariție înainte de alegerile prezidențiale din 3 aprilie a venit de la un spot care îl arată făcând acest lucru în casa unui cuplu tânăr, dar probabil că a pornit de la faptul că oamenii spuneau că este atât de prezent în mass-media încât ar putea ieși din frigider, o expresie comună în limba sârbă pentru cineva prezent peste tot și tot timpul.

Toată lumea este atât de plictisită de mine încât crede că voi apărea din frigider”, a declarat Vucic în timpul uneia dintre aparițiile din campania sa.

Alegerile din Serbia

În ultimul său discurs adresat potențialilor alegători, cu câteva ore înainte ca tăcerea electorală să înceapă la miezul nopții, Vucic a fost însoțit de cele mai proeminente persoane de pe lista electorală a Partidului său Progresist Sârb (SNS) pentru alegerile generale, care vor avea loc tot duminică.

Vucic a reiterat în mare parte ceea ce a spus în timpul campaniei și a adăugat că mulți miniștri i-au spus că au obținut cele mai bune rezultate în cel de-al doilea mandat. El a spus că Serbia este o țară sigură și că nu există teama de războaie și crize.