Emiratele Arabe Unite au interzis proiecția unui film de animație din cauza personajelor homosexuale

Buzz Lightyear "Lightyear" (2022)/ Sursă imagine: Hepta
  • Emiratele Arabe Unite au interzis luni proiecția în cinematografe a filmului de animație „Lightyear”.
  • Acesta nu a fost difuzat fiindcă în el apar personaje care au o relație cu persoane de același sex.
  • Filmul nu va primi licență pentru a fi proiectat în țară deoarece încalcă standardul național privind conținutul mediatic.

Emiratele Arabe Unite au interzis luni, 13 iunie, proiecția în cinematografe a filmului de animație „Lightyear”, produs de Walt Disney-Pixar, pentru că în el apar personaje care au o relație cu persoane de același sex, scrie Reuters.

Filmul nu va primi licență pentru a fi proiectat în țară deoarece încalcă standardul național privind conținutul mediatic, a scris pe Twitter biroul de reglementare a mass-media din cadrul Ministerului Tineretului și Culturii.

Directorul executiv al Biroului de reglementare a mass-mediei, Rashid Khalfan Al Nuaimi, a declarat ulterior pentru Reuters că filmul a fost interzis din cauza includerii de personaje „homosexuale” în mai multe scene.

La fel ca multe alte națiuni musulmane și din Orientul Mijlociu, relațiile între persoane de același sex sunt incriminate în Emiratele Arabe Unite.

„Lightyear”, care fusese anunțat de cinematografele din Emiratele Arabe Unite pentru lansarea din 16 iunie, se concentrează în jurul personajului Buzz Lightyear, figurină de acțiune din populara franciză Toy Story.