Coming out-ul dreptății. Amendamentul proiectului de lege „Don’t Say Gay”, a fost retras

source: hepta
  • Valul de legi anti-LGBTQIA+ continuă în America.
  • Printre acestea se numără și controversatul proiect de lege „Don`t Say Gay” din Florida.
  • Conform activiștilor LGBTQIA+ din SUA, proiectul atacă elevii queer.
  • Amendamentul a fost retras ulterior.

Valul de legi anti-LGBTQIA+ continuă în America. Printre acestea se numără și controversatul proiect de lege „Don`t Say Gay” din Florida care interzice discuţiile despre orientarea sexuală în şcolile primare. Conform activiștilor LGBTQIA+ din SUA și a Casei Albe, proiectul atacă elevii queer.

În mod oficial, se numește „Legea drepturilor părinților”, dar acesta este numit „Don’t Say Gay” de către activiștii LGBTQ. Aceștia se tem că, dacă acest proiect de lege va fi promulgat, ar putea acționa ca o interdicție completă a lecțiilor despre opresiunea LGBTQ, istoria și discuțiile despre identitățile LGBTQ.

Printre amendamentele propuse se afla până recent și unul care le-ar fi impus consilierilor școlari și profesorilor să îi informeze pe părinți cu privire la orientarea sexuală sau identitatea de gen al copilului lor, dacă acesta și-ar fi făcut coming out-ul în timpul conversațiilor private cu ei.

Amendamentul a fost ulterior retras după ce mai mulți activiști LGBTQIA+ au denunțat pericolele pe care outingul elevilor l-ar putea avea asupra minorilor.

Ce propune proiectul „ Don’t say gay

Proiectul prevede că un district școlar „nu poate încuraja discuții la clasă despre orientarea sexuală sau identitatea de gen în clasele primare sau într-un mod care nu este adecvat vârstei sau dezvoltării elevilor”.

Comisia pentru educație și ocuparea forței de muncă din Camera Reprezentanților a înaintat o altă versiune a proiectului de lege în ianuarie, predându-l Comisiei juridice.

„Acest lucru ar șterge istoria și cultura LGBTQ+ din planurile de învățământ și transmite un mesaj înfricoșător tinerilor și comunităților LGBTQ+”, a declarat Melanie Willingham-Jaggers, directorul executiv al grupului național de apărare a tinerilor LGBTQ GLSEN.

Reacția președintelui Biden privind acest proiect

Administrația Biden a denunțat proiectul ca fiind unul anti-LGBTQI+.

„Fiecare părinte speră că liderii noștri vor asigura siguranța, protecția și libertatea copiilor lor”, a declarat Casa Albă într-o declarație din 8 februarie.

Președintele Joe Biden a intervenit, de asemenea, pe Twitter. „Vreau ca fiecare membru al comunității LGBTQI+ – în special copiii care vor fi afectați de acest proiect de lege plin de ură – să știe că sunteți iubiți și acceptați exact așa cum sunteți”, a spus Biden în postare.

Activiștii spun că eliminarea prezenței LGBTQI+ din școli poate sugera elevilor că identitatea lor de gen sau orientarea lor sexuală este ceva de care trebuie să le fie rușine sau să fie ascunsă.