Comics for Ukraine: Revista de benzi desenate cu și pentru Ucraina strânge bani pentru refugiați

Sursă imagine: Global News
  • Editorul de benzi desenate Scott Dunbier a format o echipă care a realizat împreună o revistă de benzi desenate pentru și despre Ucraina.
  • După lansarea apelului Dunbier a semnat rapid cu cele mai mari nume din industria americană a benzilor desenate.
  • Aceltia au colaborat la o antologie specială pentru a strânge bani pentru refugiații de război din Ucraina.

Editorul de benzi desenate Scott Dunbier a format o echipă care a realizat împreună o revistă de benzi desenate pentru și despre Ucraina, relatează Reuters. După lansarea apelului Dunbier a semnat rapid cu cele mai mari nume din industria americană a benzilor desenate pentru a colabora la o antologie specială pentru a strânge bani pentru refugiații de război din Ucraina.

Rezultatul este „Comics for Ukraine: Semințe de floarea-soarelui”, o revistă de 96 de pagini realizată de cei mai buni scriitori, artiști, coloristi, desenatori, designeri și editori pe care Dunbier i-a putut găsi.

Câți bani a strâns revista de benzi desenate

Încasările, estimate între 200.000 și 500.000 de dolari, vor merge către Operation USA, o agenție de ajutorare în caz de dezastre cu sediul în Los Angeles, care strânge bani pentru refugiații de război din Ucraina. Peste cinci milioane de ucraineni au fugit în străinătate de la invadarea Rusiei, la 24 februarie.

Până miercuri, la două zile de la lansare, a strâns 67.000 de dolari pe site-ul de crowdfunding Zoop. Data publicării rămâne incertă, în funcție de cât se va strânge prin precomenzi după o lună, a precizat Dunbier.

Eroul revistei: Ucraina

Proiectul nu are pretenția de a fi imparțial, înfățișând Ucraina ca pe David înfruntând Goliat-ul rusesc.

Coperta ediției cu copertă cartonată a fost pictată de Alex Ross, unul dintre cei mai cunoscuți artiști de copertă din industrie, cu un ucrainean îmbrăcat în albastru și galben, care se confruntă cu un gigant fără chip care flutură o seceră și un ciocan.

Revista este disponibilă pe Zoop.gg.