Cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 119 ani

sursă imagine: Euronews
  • O japoneză considerată a fi cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 119 ani.
  • Ea a murit din cauza vârstei înaintate la un spital din orașul Fukuoka, în vestul Japoniei, la 19 aprilie.
  • Kane Tanaka a fost recunoscută de Guinness World Records în 2019 ca fiind cea mai bătrână persoană în viață din lume.

O japoneză considerată a fi cea mai bătrână persoană din lume a murit la vârsta de 119 ani, potrivit televiziunii publice japoneze. Ea a murit din cauza vârstei înaintate la un spital din orașul Fukuoka, în vestul Japoniei, la 19 aprilie.

Kane Tanaka a fost recunoscută de Guinness World Records în 2019 ca fiind cea mai bătrână persoană în viață din lume. La vremea respectivă, ea a declarat că îi plăcuse să joace jocul de societate „Othello” și să studieze matematica.

Familia doamnei Tanaka a confirmat decesul acesteia într-un tweet, spunând: „mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut”.

Într-un tweet anterior, postat pe 13 aprilie 2022, familia ei a spus că fusese recent „spitalizată și externată în mod repetat”, dar că încă se bucura de ciocolată și băuturi carbogazoase.

Cine este acum cea mai bătrână persoană din lume?

Tanaka a fost selectată ca unul dintre purtătorii torței pentru ștafeta olimpică Tokyo 2020, dar s-a retras din cauza preocupărilor legate de COVID-19, potrivit ABC News.

Ea nu a trăit îndeajuns de mult pentru a deveni cea mai în vârstă persoană din toate timpurile. Această realizare îi aparține franțuzoaicei Jeanne Louise Calment, care a trăit până la vârsta de 122 de ani, potrivit Guinness World Records.

Organizația de recorduri a declarat că este „tristă să anunțe” moartea doamnei Tanaka și a transmis condoleanțe familiei sale.

Titlurile de cea mai bătrână persoană în viață și cea mai bătrână femeie în viață sunt acum investigate, a precizat Guinness World Records.