- Oamenii de știință cred că minoritatea care nu a trecut niciodată prin COVID ar putea deschide calea către un tratament pentru virusul mortal.
- Cercetărorii caută acum să studieze acest mic grup demografic pentru a vedea dacă genele lor ar putea ajuta la un viitor tratament.
- Studierea genelor și a altor trăsături biologice ale persoanelor care nu au contractat niciodată coronavirusul ar putea face lumină asupra modului în care se dezvoltă virusul.
- Descoperirile ar putea duce la medicamente mai bune și la sfaturi de sănătate publică mai bine direcționate.
Oamenii de știință cred că minoritatea care nu a trecut niciodată prin COVID ar putea deschide calea către un tratament pentru virusul mortal. Cercetărorii caută acum să studieze acest mic grup demografic pentru a vedea dacă genele lor ar putea ajuta la un viitor tratament – sau chiar să prevină complet infecția COVID.
András Spaan, un microbiolog clinic de la Universitatea Rockefeller din New York, conduce misiunea de căutare a ceea ce ar putea cauza această rezistență la COVID, concentrându-se în special pe materialul lor genetic.
El a declarat pentru Washington Post: „Ceea ce căutăm sunt variante genetice potențial foarte rare, cu un impact foarte mare asupra individului”.
El conduce studiul internațional, care are deja 700 de participanți. De asemenea, oamenii de știință examinează alte peste 5.000 de persoane care cred că ar putea fi imune la virus.
Studierea genelor și a altor trăsături biologice ale persoanelor care nu au contractat niciodată coronavirusul ar putea face lumină asupra modului în care se dezvoltă virusul sau asupra modului în care acesta infectează corpul uman și îmbolnăvește oamenii, a declarat Jennifer Nuzzo, profesor de epidemiologie la Școala de Sănătate Publică a Universității Brown. Descoperirile ar putea duce la medicamente mai bune și la sfaturi de sănătate publică mai bine direcționate.
De ce unii oameni sunt mai predispuși să facă COVID decât alții
Oamenii de știință nu știu de ce unii oameni ar putea fi imuni la coronavirus, dar Nuzzo a spus că o ipoteză ar putea fi aceea că unele persoane au mai puțini receptori în nas, gât și plămâni de care virusul să se lege. Alte posibile explicații ar putea fi expunerea anterioară la un virus înrudit sau pur și simplu faptul că s-au născut cu un sistem imunitar mai potrivit pentru a lupta împotriva SARS-CoV-2.
Dar găsirea persoanelor care nu au avut cu adevărat niciodată o infecție cu coronavirus – nu doar a celor care au avut o infecție asimptomatică sau un caz mai puțin sever de COVID-19 și nu au știut că au contractat virusul – este dificilă.
Cu toate acestea, utilizarea individuală a măștilor, a vaccinurilor și distanțarea socială ar putea afecta capacitatea studiului de a-i găsi pe cei care sunt imuni.
Cei care fac teste frecvent, cei care poartă măști în interior și evită întâlnirile cu risc ridicat sau călătoriile, în mod evident, și-au diminuat riscul de a contracta virusul prin deciziile lor. Acest lucru înseamnă că nu a avut atât de mult de-a face cu genetica sau sistemul lor imunitar, ci cu abordarea lor față de pandemie.
Partenerii noștri