Karim Benzema a fost condamnat la închisoare cu suspendare

Atacantul francez şi al echipei Real Madrid, Karim Benzema, a fost găsit vinovat de complicitate la tentativa de şantaj a unui fost coechipier de la echipa naţională, în legătură cu o înregistrare sexuală, şi a fost condamnat miercuri la un an de închisoare cu suspendare, relatează Reuters.

De asemenea, el a fost amendat cu 75.000 de euro. Avocatul lui Benzema a declarat că jucătorul va face apel împotriva verdictului.

Benzema, care a negat orice acuzaţie, nu a fost prezent la tribunalul din Versailles. El urmează să joace miercuri seara pentru clubul spaniol împotriva echipei moldoveneşti Sheriff Tiraspol.

„Acest rezultat nu corespunde în niciun caz realităţii evenimentelor”, a declarat ulterior reporterilor avocatul Antoine Vey.

Procurorii au susţinut că Benzema l-a încurajat pe Mathieu Valbuena să cedeze unui presupus grup de şantajişti, pentru a ţine caseta cu conţinut sexual explicit departe de ochii publicului.

Aceştia au declarat că Valbuena a primit primul apel telefonic în iunie 2015, şantajiştii ameninţând că vor expune caseta în cauză. Valbuena a declarat în faţa instanţei că era clar că apelantul dorea bani şi că tentativa de şantaj l-a făcut să se teamă pentru cariera sa şi pentru locul său în echipa naţională.

Benzema a fost recrutat de presupuşii şantajişti pentru a-l încuraja pe Valbuena să plătească, deoarece coechipierul său avea reţineri, a precizat acuzarea.

Benzema şi Valbuena şi-au pierdut amândoi locurile în echipa naţională în urma scandalului, supranumit „afacerea sexgate”.

Benzema, în vârstă de 33 de ani, care a jucat de peste 90 de ori pentru ţara sa, a fost rechemat în lotul Franţei pentru Campionatul European din acest an.