Gimnastele din Germania au protestat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Echipa feminină de gimnastică a Germaniei a protestat în calificările de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde au apărut îmbrăcate în costume dintr-o singură piesă, care le acopereau mare parte din corp, relatează Daily Mail.

Echipa formată din Sarah Voss, Elisabeth Seitz, Kim Bui și Pauline Schaefer a declarat că au luat această decizie împreună pentru a promova libertatea de alegere și pentru a încuraja sportivele să poarte ceea ce le face să se simtă confortabil.

Această decizie vine după ce, înainte de Jocurile Olimpice, a izbucnit o dispută aprigă, după ce echipa de handbal pe plajă a Norvegiei a fost amendată pentru că a purtat pantaloni scurți în loc de bikini.

Sarah Voss, în vârstă de 21 de ani, a declarat că echipa a discutat despre alegerea ținutei înainte de competiție: „Vrem să ne simțim extraordinar, vrem să arătăm tuturor că arătăm extraordinar”.

Gimnastica este adesea văzută ca un sport practicat cel mai bine de femei și fete foarte tinere, iar gimnasta americană Simone Biles, în vârstă de 24 de ani, glumește adesea pe seama vârstei înaintate, numindu-se recent „bunică” pe rețelele de socializare.

Federația Germană de Gimnastică (DTB) a confirmat în aprilie că sportivii săi au luat atitudine împotriva „sexualizării în gimnastică”, adăugând că această problemă este importantă în eforturile de prevenire a abuzurilor sexuale.