Greenpeace a lăsat 625 de kilograme de plastic la ușa lui Boris Johnson

Sursa foto: YouTube/ Greenpeace UK

Greenpeace i-a făcut o „vizită” premierului Regatului Unit, Boris Johnson. Organizația i-a lăsat la ușă 625 de kilograme de plastic.

Activiștii pentru protecția mediului au protestat astfel pentru acțiunile Regatului Unit. Ei susțin că această cantitate de plastic se exportă la fiecare 30 de secunde din teritoriul britanic.

„Guvernul nu se va opri din aruncarea deșeurilor de plastic din Marea Britanie în alte țări, așa că, cu această livrare specială, îi ajutăm să înțeleagă cum se simte când lași gunoiul altor persoane la ușa ta”, au scris cei de la Greenpeace pe site-ul propriu.

Greenpeace notează că Regatul Unit a exportat, în 2020, aproximativ 688.000 de tone de plastic. Mai mult de jumătate din această cantitate este catalogat drept „reciclat”. Organizația ar fi găsit gunoaie de la cele mai mari lanțuri de magazine chiar și în Turcia.

Protestul a fost inspirat din campania „Wasteminster”, tot de la Greenpeace. Videoclipul a fost postat luna trecută și a adunat peste 10 milioane de vizualizări. Acesta evidențiază o reprezentare a lui Boris Johnson care este „înghițit” de gunoaie.