Agenția Mondială Antidoping ar putea permite utilizarea canabisului

Un grup consultativ al Agenției Mondiale Antidoping (WADA) va analiza dacă canabisul ar trebui să rămână o substanță interzisă.

Decizia vine după ce vedeta americană de atletism Sha’Carri Richardson a ratat Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce a fost depistată pozitiv la această substanță.

Revizuirea științifică va fi inițiată anul viitor, a anunțat marți WADA, citată de Reuters. Canabisul este în prezent interzis în competiții și va continua să fie interzis și în 2022, a adăugat aceasta.

Richardson a fost depistată pozitiv cu o substanță chimică prezentă în canabis în timpul probelor de atletism pentru Jocurile Olimpice din SUA, în iunie, ceea ce a dus la anularea rezultatelor ei. Ea a primit și o suspendare de o lună.

Tânăra de 21 de ani, care era considerată o concurentă de top în proba de 100 de metri, a declarat că a folosit canabis pentru a face față morții mamei sale.

Suspendarea a stârnit un val de compasiune și apeluri pentru o revizuire a regulilor antidoping, inclusiv din partea agenției americane de antidoping.