- Noaptea Muzeelor 2022, a ajuns în acest an la ediția a- XVIII-a a evenimentului.
- Evenimentul are loc pe 14 mai la nivel național, fiecare instituție participantă stabilindu-și programul de vizitare.
- Accesul în muzee este gratiut. Pe site-ul Noaptea Muzeelor găsiți lista completă cu evenimentele și programul de funcționare al muzeelor.
Noaptea Muzeelor 2022, a ajuns în acest an la ediția a- XVIII-a a evenimentului, are loc pe 14 mai la nivel național, fiecare instituție participantă stabilindu-și programul de vizitare.
Accesul în muzee este gratiut. Pe site-ul Noaptea Muzeelor găsiți lista completă cu evenimentele și programul de funcționare al muzeelor. Pentru a naviga mai ușor în lumea muzeeologică, Noaptea Muzeelor pune la dispoziție o hartă a obiectivelor din București.
Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai. România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual. Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa.
Muzeul Pandemiei
„Muzeul Pandemiei”, marcă a Rețelei Naționale a Muzeelor din România, pregăteşte o nouă expoziţie dedicată pandemiei, de data aceasta cu accent pe drama violenţei domestice ce a marcat multe familii din România din martie 2020 până în prezent.
„Intenția expoziției este de configura un patrimoniu al dramei umane și de a promova tema violenței domestice/conjugale în perioada pandemiei printr-o formă de exprimare muzeală/curatorială interactivă și convingătoare pentru publicul care dorește să afle mai multe sau care nu cunoaște suficient amploarea și motivațiile acestui fenomen recurent în societatea românească.”
Când și unde?
Expoziția poate fi vizitată zilnic in perioada 06.05-29.06.2022, la ARCUB Gabroveni, din strada Lipscani 84-90, între orele 12.00 și 20:00 si in cadrul evenimemtului Noaptea Muzeelor pana la orele 02:00.
Muzeul de Artă Recentă
”Noaptea la MARe” oferă vizitatorilor 3 expoziții distincte:
- Colecția Permanentă (etajele 1 & 2);
- Arnulf Rainer. Not Being An Angel / Nefiind Înger (Spațiile inter-etaje);
- Culturi agricole. Agricultura în arta românească modernă și contemporană (etaj -1 și 3).
Când și unde?
Bulevardul Primăverii nr. 15, Sector 1, București de la 19.00 – 23.00.
Muzeul Național al Literaturii Române
„MNLR vă invită să petreceți, pe parcursul celor șase ore, între 18.30 și 00.30, experiențe senzoriale într-un muzeu al cuântului rostit, scris, imaginat!” Vizitatorii au posibilitatea de a explora în mod gratuit sălile muzeului expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, într-un mod inedit și interactiv, în cadrul unui tur pregătit de muzeografi și actori.
Când și unde?
Strada Nicolae Crețulescu nr. 8 de la 18:30-24:00.
Partenerii noștri