Un oraș din Germania a dat un decret prin care locuitorii sunt obligați să-și țină pisicile în casă pentru a proteja o specie rară de păsări

Sursă imagine: Hepta
  • Autoritățile din orașul Walldorf, Germania, au ordonat unor proprietari de pisici să își țină animalele de companie în casă până la sfârșitul lunii august.
  • Hotărârea a fost luată pentru a proteja o pasăre rară în timpul sezonului de reproducere.
  • Decretul este menit să ajute la salvarea ciocârliei cu creastă, care își face cuibul pe sol și, prin urmare, este o pradă ușoară pentru feline.

Autoritățile din orașul Walldorf, Germania, au ordonat unor proprietari de pisici să își țină animalele de companie în casă până la sfârșitul lunii august, relatează Associated Press. Hotărârea a fost luată pentru a proteja o pasăre rară în timpul sezonului de reproducere.

Decretul este menit să ajute la salvarea ciocârliei cu creastă, care își face cuibul pe sol și, prin urmare, este o pradă ușoară pentru vânătorii de feline. Populația de păsări din Europa de Vest a scăzut brusc în ultimele decenii.

Autoritățile din Walldorf au scris că „printre altele, supraviețuirea speciei depinde de fiecare pui”.

Decretul, care se aplică tuturor pisicilor din partea de sud a orașului și care va fi repetat pentru următorii trei ani, a provocat, se pare, mieunatul de angoasă al proprietarilor de animale de companie.