Un lanț de supermarketuri nu mai vinde cuțite și foarfece de teama unui atac terorist

Sursa foto: Unsplash

Un lanț de supermarketuri din Noua Zeelandă nu mai vinde, cel puțin pentru moment, cuțite și foarfece. Anunțul vine la scurt timp după ce un presupus susținător ISIS a înjunghiat 6 persoane într-unul dintre magazinele Countdown din Auckland, notează Insider.

Polițiștii au intervenit și l-au împușcat pe agresor. Conform acestora, dar și al premierului țării, Jacinda Ardern, bărbatul a fost un susținător ISIS.

Astfel, managerul general al lanțului de supermarketuri pe probleme de securitate, Kiri Hannifin, a declarat că nu vor mai vinde cuțite și foarfece, cel puțin temporar. Ea susține că această decizie are rolul de a face oamenii să se simtă în siguranță la cumpărături.

„Aseară, am luat decizia de a scoate temporar toate cuțitele și foarfecele de pe rafturile noastre, în timp ce ne gândim dacă ar trebui să le vindem în continuare”, a spus Kiri Hannifin, reprezentantul lanțului de magazine Countdown.

Bărbatul care a comis atacul era originar din Sri Lanka și ar fi preluat cuțitul de pe rafturile magazinului. Acesta era deja monitorizat de poliție, fapt ce a permis intervenția rapidă, în mai puțin de un minut a oamenilor legii.

Toate cele 6 persoane au fost transportate de urgență la spital și nu s-a înregistrat niciun deces. Ultimul atac terorist în Noua Zeelandă a avut loc în 2019, când un bărbat a împușcat letal 51 de persoane.