Un japonez, în vârstă de 83 de ani, devine cea mai în vârstă persoană din lume care a traversat Oceanul Pacific

Kenichi Horie/ Sursă imagine: CNN
  • Un bărbat din Japonia a devenit, la 83 de ani, cea mai în vârstă persoană din lume care a traversat Oceanul Pacific fără escală.
  • Kenichi Horie deține mai multe recorduri Guinness World Records.
  • Sâmbătă, 4 iunie, el a stabilit un record, devenind cel mai bătrân navigator solitar din lume care a traversat fără escală Oceanul Pacific.

Un bărbat din Japonia a devenit, la 83 de ani, cea mai în vârstă persoană din lume care a traversat Oceanul Pacific fără escală, relatează CNN.

Kenichi Horie deține mai multe recorduri Guinness World Records, printre care cea mai rapidă traversare a Pacificului cu energie solară și cea mai lungă călătorie cu o barcă cu pedale.

Sâmbătă, 4 iunie, el a stabilit un record, devenind cel mai bătrân navigator solitar din lume care a traversat fără escală Oceanul Pacific.
Horie a ajuns în apele din largul peninsulei Kii, în vestul Japoniei, la ora locală 2:39, după ce a petrecut mai bine de două luni traversând cea mai mare masă de apă din lume.

Horie a pornit pe vasul său din San Francisco, California, pe 27 martie. El a spus că unele părți ale călătoriei au fost dificile, dar a luat legătura cu familia sa în fiecare zi, sunându-i pe telefonul său prin satelit. „Dacă nu sunam cel puțin o dată pe zi, își făceau griji”, a adăugat el.