Un bărbat din SUA a câștigat un proces de 450.000 de dolari după o petrecere nedorită la birou

Sursă imagine: The Office
  • Un bărbat a primit 450.000 de dolari după ce compania i-a organizat o petrecere surpriză de ziua lui de naștere.
  • Acesta susține că petrecerea aniversară nedorită i-a provocat o serie de atacuri de panică.
  • În proces, bărbatul susține că firma l-a discriminat pe acesta pe baza unui handicap.

Un bărbat din Kentucky, SUA, a primit 450.000 de dolari după ce compania i-a organizat o petrecere surpriză de ziua lui de naștere, în ciuda avertismentelor sale că aceasta va declanșa stres și anxietate, notează BBC.

Kevin Berling susține că petrecerea aniversară nedorită din 2019 i-a provocat o serie de atacuri de panică. În proces, bărbatul susține că firma l-a discriminat pe acesta pe baza unui handicap.

Compania a negat orice abatere.

O petrecere nedorită

Potrivit procesului intentat, Kevin Berling, care suferă de tulburări de anxietate, i-a cerut managerului său să nu-i sărbătorească ziua de naștere la locul de muncă, așa cum face în mod normal pentru angajații săi, deoarece ar putea avea ca rezultat un potențial atac de panică și ar aduce înapoi amintiri incomode din copilărie.

În pofida solicitării lui Berling, compania i-a organizat o petrecere surpriză în august 2019, declanșând un atac de panică. El a plecat rapid de la petrecere și și-a terminat prânzul în mașină.

Procesul notează că Berling a fost „confruntat și criticat” la o ședință din ziua următoare, unde a fost acuzat că „le-a furat bucuria colegilor săi” și că „a fost o fetiță”.

Întâlnirea tensionată a provocat un al doilea atac de panică, după care compania l-a trimis acasă pentru restul zilelor de 8 august și 9 august.

Bărbatul a fost concediat

La 11 august, Gravity Diagnostics, firma la care lucra bărbatul, l-a concediat, invocând preocupări legate de siguranța la locul de muncă. Acțiunea sa în instanță a susținut că societatea l-a discriminat din cauza unei dizabilități și că a exercitat represalii nedrepte împotriva sa pentru că a cerut ca cererea sa să fie adaptată.

După un proces de două zile, desfășurat la sfârșitul lunii martie, jurații i-au acordat 450.000 de dolari, inclusiv 300.000 de dolari pentru suferință emoțională și 150.000 de dolari pentru pierderea salariului.