- Producătorii ruși de bere au cerut Ministerului Agriculturii să îi ajute să găsească modalități de a înlocui hameiul.
- Ruși importă 98% din cele 7.000-7.500 de tone de hamei pe care le folosesc în fiecare an.
- Producătorii se tem de penurie, a relatat vineri ziarul Kommersant, citat de Reuters.
Producătorii ruși de bere au cerut Ministerului Agriculturii să îi ajute să găsească modalități de a înlocui hameiul importat în următorii ani, deoarece se tem de penurie, a relatat vineri ziarul Kommersant, citat de Reuters.
Ruși importă 98% din cele 7.000-7.500 de tone de hamei pe care le folosesc în fiecare an, în principal din Germania, Republica Cehă și Statele Unite.
Producătorii interni de bere din Rusia s-ar putea confrunta, de asemenea, cu o cerere mai mare, deoarece Carlsberg (CARLb.CO) și Heineken (HEIN.AS) au anunțat că intenționează să iasă de pe piața rusă.
Majoritatea firmelor deținute de ruși aveau suficient hamei pentru câteva luni, dar vor avea probleme serioase în timpul verii dacă aprovizionarea va fi întreruptă, a declarat Uniunea Berarilor din Rusia într-o scrisoare consultată de Kommersant.
Uniunea a cerut guvernului să sprijine înființarea producției locale, deși procesul va dura probabil ceva timp.
Dau rușii vodca pe bere?
Conform unor statistici publicate de Statista, cea mai populară băutură alcoolică din țară este berea. În consecință, vânzările de bere și volumele de producție au fost cele mai mari în comparație cu alte băuturi alcoolice de pe piața rusă a alcoolului.
În ceea ce privește comerțul cu amănuntul, vodca și berea au reprezentat cea mai mare parte a veniturilor din vânzări. Cu toate acestea, vodca a fost a doua cea mai scumpă băutură alcoolică, în timp ce berea a fost listată ca fiind cea mai ieftină începând cu 2020.
Partenerii noștri