Patron, câinele ucrainean care adulmecă mine, a fost premiat la Palm Dog Award

  • Premiul „Dogmatarian”, pentru legătura dintre umanitate și canini, a fost acordat câinelui ucrainean care depistează minele.
  • Patron, un Jack Russell ucrainean, a fost onorat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru serviciile sale în timpul războiului.
  • Patron fost decorat cu „Medalia pentru servicii dedicate”, în mai 2022, pentru activitatea sa de localizare a 236 de dispozitive explozive rusești.

Premiul „Dogmatarian”, pentru legătura dintre umanitate și canini, a fost acordat câinelui ucrainean care depistează minele, notează The Hollywood Reporter. Patron, un Jack Russell ucrainean, a fost onorat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru serviciile sale în timpul războiului care a făcut ravagii de la invadarea țării de către Rusia.

Patron fost decorat cu Medalia pentru servicii dedicate, în mai 2022, pentru activitatea sa de localizare a 236 de dispozitive explozive rusești neexplodate (până la 8 mai) în timpul invaziei rusești din Ucraina din 2022.

Palm Dog Award este un premiu acordat anual de criticii internaționali de film în cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Inițiat în 2001 de Toby Rose, este acordat pentru cea mai bună interpretare a unui canin (viu sau animat) sau a unui grup de canini în timpul festivalului. Premiul constă într-o zgardă personalizată cu mesajul „PALM DOG”. Numele premiului este un joc de cuvinte cu Palme d’Or, cea mai înaltă distincție a festivalului.

Ceremonia a avut loc a avut loc cu o zi înainte ca Cannes să decerneze Palme d’Or. Câștigătorul „Palm Dog” a fost în cele din urmă, Brittney, pudelul pufos și argintiu care a jucat în filmul „War Pony” al lui Riley Keough și Gina Gammell.